onsdag 11 april 2012

Det var länge sedan nu......

Det var ett bra tag sedan jag skrev nu, ja, jag vet, har inte hunnit. Varje kväll när jag lagt mig har jag tänkt på min lilla logg, men sedan har det inte kommit längre.
Nu tar jag i alla fall paus i min uppsats en liten stund och skriver lite här i stället.

Min allra sista uppsats håller på att skrivas. Inte nog med att det är min sista uppsats, det är även det sista jag gör på min lärarutbildning - sedan är jag klar!
Klar? Herregud! Jag började ju nyss......Minns det som igår....uppropet i aulan. Satt och tittade mig förskräckt omkring....oj, vad många, tänkte jag.....undrar hur länge jag blir kvar? Kommer jag att köra på första tentan? Åker jag ut innan första tentan? Kommer jag att bli genomskådad? Jag kanske inte passar som lärare, tänk om högskolans personal ser det direkt?

Vilka tankar och funderingar. Dessutom var det enorm omställning. Från att varit mammaledig och bara läst lite kurser på komvux så var steget in på högskolan så stort.
Läsa på heltid och dessutom i Kristianstad. En massa böcker, kurshäften, seminarium, föreläsningar och dessutom denna FLÄR? Vad tusan är en FLÄR? Funderade och funderade. Första tentan var en salstenta. Fick ett tjockt häfte....shit, tänkte jag, nu är det kört...bläddrade och bläddrade. Det stod FLÄR på en av sidorna.
Tentan gick bra, blev ett VG. Nu i efterhand har jag och kursare skrattat åt denna FLÄR. Vi var visst många som inte fattade - FÖRVÄNTAT LÄRANDE RESULTAT!

Krille pluggar nu, blev arbetslös. Det var ju tråkigt, men man måste se allt som möjligheter! Min käre make ska läsa till sjuksköterska. Han håller just nu på med gymnasiekompetensen. Nu är det matte A som gäller. Han har skrivit delprov 1 av 6- och han satte minsann alla rätt! Bravo!
I höst blir det Norra Station för honom med matte B, naturkunskap och samhälle A. Tror han fixar detta lätt. Dessutom ska han skriva högskoleprovet, kommer att gå bra. Tvivlar inte ett ögonblick på att han inte ska komma in på utbildningen till våren 2013.

Har precis lämnat min uppsats (det jag har skrivit) hos en bekant. Min bekant skulle läsa igenom lite. Man blir så lätt hemmablind. Ser inte fel i ordföljd osv. Skönt med någon som vill titta på den. Vill inte tvinga Krille nu när han håller på med sin skola.

Nej, får väl återgå till uppsatsen!
Må väl

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....