lördag 15 oktober 2011

Jansson

Underbara lördag. Har precis putsat lite fönster, eftersom lilla katten Mazarin envisas med att dra sina smutsiga tassar på dem när han vill in. Två minuter efter det att jag putsat satt mazarin där igen och drog leriga tassar på fönstret......hm...
I dag är det i alla fall Kyrkloppet. Gabriel, Hannes och Isolde ska springa. Det är premiär för Isolde, ska bli kul och se om hon orkar dessa ca 3 km.

Går och funderar på min tenta i nationalekonomi, har inte fått tillbaka den ännu. Examinatorn har tre veckor på sig och den tiden har inte gått ännu, men jag vill veta!
Fruktansvärt att gå och vänta. Jag älskar visserligen att plugga på högskolan, men jag hatar att vänta på tentor, det är så fruktansvärt!

På måndag ska jag på föreläsning genom socialdemokraterna i Hästveda. Min "gamle" samhällskunskapslärare från gymnasiet kommer och föreläser om demokrati, ska bli oerhört spännande! Ser verkligen fram emot detta!

Mysigt nu när hösten är kommen, håller på att tvätta alla vantar och mössor till barnen som legat i källaren hela sommaren.
I kväll ska vi ta ut julen lite i förtid, vi ska nämligen käka julbord, en önskan från barnen som jag gärna uppfyller! Blir till att göra en jansson och köttbullar efter kyrkloppet, ett stort jobb, men det är det värt!
Två veckor till med det momentet vi läser nu, nämligen politisk ekonomi, oerhört spännande. Efter det blir det en hemtenta i ämnet. Ska bli spännande och se hur föreläsare Bertil har lagt upp den tentan.

Såg att en facebookvän som tar examen nu i januari räknat ut att det är ca 95 dagar kvar! Joho, jag har 95 dagar + en termin kvar, sedan är jag också klar (förutsatt att jag klarar alla tentor). Hade jag valt tex religion i stället för samhällskunskap så hade jag också varit klar i januari. Samhällskunskap kräver dock en extra termin för att bli gymnasielärare. Samhällskunskapen är inte helt enkel, men mycket intressant!

Må väl

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....