lördag 12 november 2011

Ett brutet ben, ja vilken vecka...



I söndagskväll hittade vi Elonkatten gömd på vårt utedass. Han hade varit borta hela dagen och uppenbarligen så gömde han sig för oss.
Vi tog in honom och satte honom på köksgolvet. Då såg jag att han höll upp vänster bakben. Han hade ett litet sår, men inget annat. Han kunde dock inte gå på benet. Morgonen därpå kom mamma och hämtade honom för skjuts till djurssjukhuset i Hässleholm. Väl där inne konstaterades ett benbrott. Hässleholm hade dock ingen kirurgisk ortoped och det bestämdes att han skulle vidare till en klinik i Kvidinge.
Mamma kom hem med katten igen och jag fick avbryta min hemtenta i politisk ekonomi som jag satt med. Jag och Krille fick ta katten i bur och fara iväg. Vi fcik köra den långa vägen ca 7 mil enkel resa för att lämna Elon. Väl hemma igen var det bara att på tentan igen, men jag var okoncentrerad och hade tankarna på annat håll.
PÅ tisdagen var det skola för mig och sedan kvick iväg med mamma till Kvidinge för att hämta hem en nyopererad katt.
Åtta veckor ska han vara i stillhet. Åtta veckor? Hur håller man en katt stilla? Dessutom har han en parabolliknande skärm på sig för att låta bli operationssåret. Ja, detta kom ju lägligt mitt i tentor.....
Katten fick flytta in i en stor kaninbur dagtid och i duschen nattetid. På onsdagen upptäckte vi att han kunde slicka på såret, skärmen var inte tillräckligt djup. Jag fick klippa på en annan skärm och sätta på en extra kant med klamrar på Elons skärm.
Dessutom ska han ha penicillin och smärtstillande......
I går fredag skulle jag till skolan. Hur skulle detta gå? Kunde ju inte lämna katten ensam. Mamma kom dock som en räddande ängel då hon hade lånat en stor transportbur till hundar och satt den på sin toalett. Jag lämnade Elon där i går morse innan jag åkte till skolan, detta var ju bra, nu behövde jag inte tänka på katten i skolan.
I natt har han sovit i duischen och det gick mycket bra. I morse satte vi honom i en kompostbur som jag köpte efter skolan i går, kanonbra, en stor bur att ha i TV rummet.
När vi satt och åt frukost kom dock katten gående på golvet, han hade hoppat över kanten! - Nej, han fick ju absolut inte hoppa!
Nu är i alla fall Krille iväg och fixar ett lock till buren, nu ska han väl ändå inte kunna smita!
Må väl

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....