måndag 7 juni 2010

Opponering

I dag har jag läst uppsatsen som jag och min kursare ska opponera på på onsdag. Det är nästan kusligt, vi läste den var för sig och sedan hade vi telefonkonferens. Vi tyckte likadant, och hade reageret på samma saker i uppsatsen.....märkligt, men vad skönt när man är överens! För övrigt en mycket intressant och bra uppsats måste jag tillägga!
I morgon blir det till att läsa in sig på sin egen uppsats så jag och kursaren kan försvara den till sista blodsdroppen på onsdag!
Sedan ska visst sommarlovet börja....hjälp?!...
Jag tycket att jag började vårterminen nyss, var tog denna termin vägen? Nu har jag snart 180 högskolepoäng och sex terminer avverkade. Nu är det bara fyra terminer kvar och sedan ska man tydligen vara klar gymnasielärare..oj..hur gick det till?
Jag har i alla fall valt rätt yrke, jag fullkomligt älskar att undervisa i både samhällskunskap och historia. Ämnena ligger nära varandra, men är ändå så olika när man undervisar. Samhällskunskapen har den charmen att man kan driva en hel lektion med autentiska frågor och lära eleverna så otroligt mycket genom att de bygger på sina kunskaper och lär varandra.
Historia är också charmigt, men kräver ett lite annorlunda undervisningssätt.
Jag är så glad över att jag valt dessa två ämne.

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....