lördag 5 juni 2010

Hunger efter rättvisa

Såg filmen "FOOD", och den rörde mig djupt. Vad är det vi gör med vår jord, våra djur och våra medmänniskor?
Filmen visade hur man i USA föder upp kycklingar på antibiotika för att kunna slakta dem mycket tidigare än man gjort för. Allt är bara en stor industri där djuren endast tjänar ett syfte, ett syfte att tillfredsställa vårt bekväma liv och vår gom. Att djuren också har rätt att leva existerar inte i denna massindustri.
Visade även nötkreatur som stod i sin egen avföring, levde på majsföda och aldrig sett grönskande gräs. Djuren stod packade och inkletade i sin egen avföring för att i ångest och panik föras till slakt. Djurens avföring följde sedan med in i slakthuset och hade under en kort tid dödat flertalet barns som fått i sig e - koli bakterier från slakterierna.
Grönsakerna i matvaruaffärerna är genmodifierade och inte naturliga, och vi köper allt endast för att vi är bekväma och vår livsstil kräver att allt finns under alla säsonger.
Familjer med två barn åt middag sju dagar i veckan på hamburgerkedjor eftersom det var billigare än att köpa råvaror i affären.
Nog har jag reagerat många gånger på att godis och läsk är billigare än "riktig mat". Vad är det för ett snett samhälle vi lever i? Jag kommer aldrig mer i hela mitt liv att sätta en fot på en hamburgerkedja.
Vad ska vi gör åt detta då? Jag tänker som så att man kan ju börja med att köpa ekologiskt och närproducerat, och hoppas att det är en lösning. Fast är allt ekologiskt och närproducerat? Hur ska man kunna veta?
Det enda vi kan göra är att återgå till ett samhälle där människan släpper tanken på att äta kött varje dag,eller att vi alla handlar från de lokale uppfödaren eller börjar odla och föda upp djur så det täcker våra familjers behov. Vi klarar oss ändå. Vi är alldeles för bekväma och låter våra bekväma intressen gå först.

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....