söndag 11 juli 2010

Svettigt..svettigt..

Idag har det också varit varmt. Har tillbringat hela dagen nere vid sjön, eller rättar sagt från klockan 11.00. Vi sov nämligen till klockan 10.00 - skönt! Vi satt uppe rätt länge i natt och tittade på Hajen och väntade på att det skulle svalna av så vi kunde lägga oss! Klockan 16.15 gav vi oss idag och åkte hem och åt en god middag bestående av panerad fisk, nypotatis, morötter och kall sås- mumma!
I morgon är det jobb, så då blir det inget bad, fast huden kanske behöver vila från solsken i morgon. Barnen är alldeles lagom solbrända, de har varit insmorda i solskyddsfaktor 50.

Temperaturen stiger ytterligare...

Jag jobbade natt mellan fredag och lördag. Jag har sovande natt och gick och satte mig på jobbets altan klockan 07.45 i morse med en god kopp kaffe, det var jättevarmt redan då. Tyvärr så har de ingen mätare på jobbet så jag vet inte hur varmt. Jag var hemma i Hästveda klockan 09.00 och då var det 26 grader och alldeles disigt ute. Vi åt frukost och packade fikakorgen för att bege oss till Luhrsjön. Klockan 9.30 var det 26 grader.Klockan 10.40 när vi var redo att åka så var det 30 grader varmt ute, och det bara fortsatte att stiga. Tur att vi kom till sjön så tidigt som vi gjorde för när vi åkte hem vid fem tiden så var det bilar långt ut på vägen. Har aldrig sett så många bilar nere vid sjön förr. Jag fortsatte att titta på mätaren och klockan 17.20 var det 32 grader, 20.00 var det 25 grader och klockan 22.00 var det 25 grader. Nu i kväll har vi bara legat i soffan med alla altandörrar öppna och svettats. Det är riktig tropisk värme. Det är skönt med klibbigt. Idag var det första gången nere vid sjön som jag upplevde att det knappt hjälpte att bada, det svalkade inte! Men skönt är det i alla fall - vilken sommar! Passa på att njut alla mina vänner, för det gör jag!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....