torsdag 1 september 2011

Privatisering?

Vår nyinflyttade kattmår bra och har anpassat sig till vår "lilla" familj. Lovade fd ägaren att inte byta namn på katten. Katten hette Älgort. Bra namn men mina barn kunde inte uttala det utan kallade katten "Elliot", visst ett fint namn men de har en kompis som heter så........
Katten är nu döpt till Älgort- Egon och kallas till vardags för Egon.
I dag blir det till att fortsätta läsa den superliberala boken om nationalekonomi. Har föreläsning först nästa vecka. Har pga litet antal studenter i min klass samhälle III inte fått så mycket föreläsningar, det är synd, jag gillar föreläsningar, hade gärna åkt in till skolan och lyssnat, men jag får göra det bästa av situationen. Läser och läser och diskuterar "resursallokering" "lagen om avtagande marginalnytta" osv med min stackars make hela kvällarna. Tur att jag har honom. Jag fattar nog lika bra som honom, men det blir en stress att läsa när jag vet att detta ska tentas av skriftligt.
Irriterar mig annars för att omsorgen i Hässleholm allt mer privatiseras och borgarnas politik utgår från den liberala utilitarismen. Tala om knapphet och att mycket noga bestämma var resurserna ska läggas, men dock inte till allas fördel utan bara till en viss del av befolkningen. I den borgliga politiken märks tydligt att det finns vinnare och förlorare i samhället.
Må väl

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....