tisdag 13 september 2011

Att äta eller inte

Träffade en nära vän i barnens skolan igår morse. Denna vän liksom jag pluggar. Skillnaden är att vännen precis börjat plugga till skillnad från mig. Vi kom in på ett ämne som verkar var vanligt när man pluggar, detta med mat.
Jo, både jag och denna vän glömmer att äta på pluggdagar. Man sätter sig tillrätta efter att alla barn är lämnade på dagis/ skola/ fritids. Problemet är man sedan sitter där. Vid tre tiden börjar det snurra i huvudet och trötthetskänslan infinner sig.....hjälp, varför är jag så trött? Slår en plötsligt att man inte ätit mer än frukost. Ja, jag vet, man ska äta, hjärnan behöver mycket mat! Men, det är så lätt att glömma, man går in för något och sedan är man helt inne i det man läser. Visserligen så hade man nog lärt sig mer om man fyllde på energiförrådet, men som vanligt så är det lätt att vara efterklok.
Nej, man får nog sätta en klocka som denna vän sa, och jag tror hon har rätt.
Hade nog varit bra med en liten promenad också, men i pluggtider så känns det som om man "slösar" bort tid! Man vill liksom krysta ur varenda minut man har till sitt förfogande till att läsa. Både jag och denna vän har ju små barn, så det gäller verkligen att ta tillvara på tiden när barnen är i skolan. När alla barn och gubben kommit hem så är det bara att lägga ned böckerna.
Det går inte att plugga med allihopa hemma och man måste ju faktiskt pausa också, även om det tar emot......
Var och gympade i går. Har inte gjort det sedan i mars. Fick sluta gympan i våras pga en förskräcklig bihåleinflammation som hade sitt fäste i mig i tre månader och inte gav med sig förrän jag ätit tre kurer pencillin.
Nu är jag i alla fall i gång igen och jag kan tala om att det kändes rejält i lår och rumpa. Men som Krille sa: -Det känns nog värst på onsdag när träningsvärken gör sig till känna. Förra hösten när jag började denna träning så hade jag så ont efter första gången så jag inte kunde gå i trappor! Tackade min lyckliga stjärna för att vi hade en pluggdag dagen efter träningspasset!
Må väl

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....