torsdag 28 oktober 2010

På gång

Jag tror jag har greppat detta med diskursanalysen nu. Det har nästan gett mig gråa hår och definitivt magont. Jag har även hittat en diskursteori och en teori att tillämpa på uppsatsens frågeställning. Det låter nog krångligare än det är, hoppas jag......
Det har varit ett himla arbete att sätta sig in i detta. I dag ska jag i alla fall läsa till min fördjupningskurs om Häxor och hemsökta hus. Dagens bok heter Benandanti - de goda häxmästarna av Carlo Ginzburg. Detta är nog den tyngsta boken i kursen, men det är inte så många sidor så det ska nog gå bra. Hade ett underbart seminarium i går ang boken Hemsökta hus av Peter Ullgren. Vi hade mycket att diskutera och vår seminarieledare hade så mycket bra att tillägga.
Jag var även hos sjukgymnasten igår och fick ultraljud på min arm och akupunktur. Hoppas nu det hjälper. Ska dit igen om ett par veckor.
Har idag mailat arkivet på kommunhuset i Hässleholm. Det känns som att jag snart skulle behöva åka dit och börja studera det materialet. Ska bli spännande.

Från det ena till det andra, jag har fixat alla julklappar till barnen, skönt att vara klar med det. Nästa stora grej blir barnens adventskalendrar. Barnen har stora fina kalendrar som man fäster lite godis eller presenter på. Det vill säga att jag ska ska fixa små presenter eller godis att hänga på 5 *24 ställen =120 presenter eller godis att hänga dit...ett mödosamt arbetet....Alltid lika skönt när det är klart. Barnen älskar dessa kalendrar och det är kanske inte så konstigt!
Nej, nu blir det litteraturstudier. Att bli gymnasielärare är inte lätt, skoj men inte lätt. Jag har snart gått sju terminer och det börjar bli lite segt. Visst är det skoj att plugga men det påverkar hela mitt liv sju dagar i veckan 24 timmar om dygnet. Visst är det ett stort arbetet med att vara lärare med planering osv, men då har jag i alla fall inga tentor.Jag tror att jag är inne i en period då det är lite segt, men jag hoppas att det går uppåt igen, det är kanske inte så konstigt att jag känner så här. Innan jag började på högskolan så gick jag två år på komvux, det vill säga att jag i nu läget har pluggat i 5,5 år, kanske inte så konstigt att jag är trött på det just nu.
Må väl!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....