onsdag 25 augusti 2010

Pengarna som försvann.....

Eftersom vi har haft inbrott så skrev jag inte på min blogg att vi skulle på semester. Har man en gång haft inbrott så sätter det sina spår. Det är tio år sedan vi hade inbrott, men jag tänker på det ofta. Nu när vi var på semester så bodde svärmor här och vi har larm kopplat till larmfirma, men jag känner mig ändå inte helt trygg, så det kändes bäst att inte skriva det på bloggen.
Måste berätta vad som hände innan vi skulle resa. Bulgariens valuta heter Leva och vi tyckte det var enklast att växla från kronor till leva innan vi åkte, vi var ju sju personer och det kändes bra att ha så mycket som möjligt fixat innan vi åkte!
Tre veckor innan vi skulle åka så var jag nere på banken för att beställa leva. Jag sa till tjejen i kassan att vi skulle resa den 14 augusti och hon sa då att hon beställde pengarna till den 12 augusti. Hon skrev upp summan jag beställde på en post it lapp och satte på en datorskärm. Lite konstigt tyckte jag, men tänkte ändå att tjejen visste vad hon gjorde.
Jag åkte hem, men började fundera......Det är nog lite sent att hämta pengarna på torsdagen när vi ska resa på lördagen. Jag gick ned till banken ett par dagar senare och sa att jag hellre ville ha pengarna på måndagen. OK, sa tjejen, och jag litade på henne.
Söndagen innan jag skulle hämta pengarna så var vi på kalas hos min bror och firade honom och hans dotter eftersom de fyllt år. Min bror bor vid banken och jag sa lite skämtsamt att "Det finns säkert inga pengar till mig i morgon att hämta".
På måndagen dagen efter vaknade jag med en obehaglig känsla. Jag jagade upp barnen och de fick kasta i sig frukosten. Jag kände att jag behövde åka ned till banken och att något var fel.....
Väl nere på banken så förverkligades mina misstankar. Naturligtvis så fanns det inga leva till mig. Tjejen hade glömt att beställa! ÅSNA!
Tjejen var inte kvar på banken, men den personal som var där lovade att beställa leva till mig, men kunde inte lova att jag fick pengarna innan resan. Herregud vad arg jag var.
Jag körde bort med barnen till min mamma eftersom vi skulle låna resväskor.
Jag satte mig direkt i telefon och ringde bankchefen i Kristianstad. Han sa att det nog skulle gå att fixa fram pengar, men inte heller han kunde lova något. Det värsta var att ingen beklagade detta, eller bad mig om ursäkt....
Jag ringde i ren desperation till Krille på jobbet och berättade vad som hade hänt. Krille är inte den som brukar bli arg, men nu hörde jag att han blev rejält arg.
En liten stund senare ringde Krille och sa att han hade fixat pengar på Forex i Kristianstad. Gud, vad bra, men det var ju förbaskat tråkigt att behöva åka till Kristianstad för att hämta levan. Jag beställde ju på banken i Hästveda för att slippa åka iväg.......Jag fick i alla fall levan till slut och det var en underbar känsla att hålla dem i handen!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....