torsdag 30 september 2010

Tentainlämning ger magont

Ja, då var tentan i historiedidaktik skickad. Både skönt och obehagligt på samma gång. Hoppas det går vägen, det har ju gått vägen än så länge under min högskoletid, men man vet ju aldrig. I dag blir det till att skriva lite på uppsatsen. Måste ha mer litteratur. Har beställt mer via libris på fjärrlån, men det har inte kommit ännu, hoppas på leverans nästa vecka. Kan kanske vara en bra ide att vila armen lite också idag....
I går var det information om examensarbetet i aulan på skolan. Tänk att man redan är där...tiden har gått så fort. Minns fortfarande första dagen i skolan när det var upprop i aulan.
Innan vi egentligen ska påbörja uppsatsen så har vi ett moment till. Detta moment är en fördjupningsuppgift som är valbar. Jag ska läsa om häxor och hemsökta hus. Tror det kan bli väldigt intressant. Kan nog vara bra som lärare att ha något med sig i bagaget som kan intressera barnen, men som inte finns med i deras läroböcker.
Att jag har påbörjat uppsatsen beror på att jag hade tänkt fira jul med familjen. Uppsatsen ligger över jul, men jag vill inte sitta med den hela julen.
I går utökade vi hönshuset med sex galanta hönsdamer. Min kusin hade sex hönor till salu, precis vad vi behövde. Nu ska vi nog vara självförsörjande med ägg! Vår tupp har nu elva damer att ta hand om, han lär ha att göra. Han är nog oerhört lycklig kan jag tro!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....