torsdag 13 oktober 2011

Rakt emot vad jag lärt barnen

Jag trycker på rättvisa, inget utanförskap och lika värde för alla. Det är vad jag försöker lära mina barn.
Alla människor är lika mycket värda avsett om man är fattig, rik, färgad eller dylikt.
I går kom en inbjudan till ett kalas. Det visade sig att inbjudan bara gällde en av mina trillingar. Jag letade i postlådan om de andra två inbjudningarna hade kommit längre ned i lådan, men icke.
På kvällen pratade äldste sonen med denna kille som ska ha kalaset. Min son frågade varför bara en av trillingarna var bjudna. Kille svarade: - Jag vill inte bjuda de andra!
Hur kan föräldrar tillåta detta? Vad är det för värderingar man implementerar i sina barn. Barn i åttaårs åldern ska enligt mig (och Krille) ledas till bra värderingar där man aldrig gör någon skillnad och sorterar in folk. Detta ska sitta i ryggmärgen på barnen.
När trillingarna kom hem så berättade jag vad som hade hänt. De två som inte var bjudna blev jätteledsna, naturligtvis. Hur tröstar man dessa barn, vad säger man?
De två killar kände sig mindre värda.
Den killen som var bjuden erbjöd jag i stället att få sova hos mormor en natt som kompensation för missat kalas. Den killen som blev bjuden kommer inte att få gå till kalaset, vi markerar att detta är oacceptabelt!

Är det konstigt att vi har ett samhälle med olika värderingar om vem som är mer vär respektive mindre när föräldrar tillåter sådan här sortering redan på lågstadiet?
Jag blir så förbannad!

Må väl!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....