måndag 28 juni 2010

Midsommarfirande och övernattning




Midsommarafton blev en mycket lyckad och fin kväll! Mina föräldrar, min ene bror med familj och Kristians mamma var här. Vi började med att klä stången till barnens stora förtjusning. Efter det blev det enligt tradition sill och potatis med tillbehör. För att smälta maten blev det en match fotboll och sedan dans kring stången. Efter detta vara alla sugna på jordgubbar med grädde. Barnen fortsatte att leka och vi hade det jättemysigt. När jordgubbarna lagt sig till rätta i magen så plockade jag fram en Pinocciotårta och gräddglass till barnen, kunde inte bli annat än lyckat!
När festen var slut så skulle Isolde följa med Tony och familj hem och sova över - för första gången. Tösen var överlycklig och mamma var jättenervös. Jag vågade inte dricka mer vin än det glaset jag redan hade druckit, var nämligen helt inställd på att behöva köra och hämta Isolde på natten. Natten gick dock och vi vaknade 10.30....mmmm....sovmorgon. Jag ringde till min bror och han berättade att Isolde hade sovit hela natten och att det gick jättebra! Klockan 12.00 kom Tony med Isolde! Hon var glad, men hade nog gärna stannat hos Tony ett tag till.
Lördagen var inte så varm. Jag strök tvätt och Krille snickrade lite på huset. I går däremot, söndag, så var det varmt. Vi låg nere vid sjön och hade det jätteskönt. Barnen börjar bli stora så det blir lättare och lättare med dem. När vi kom så grillade jag hemmagjorda hamburgare på gasolgrillen - mumma!
I går kväll for jag och fyra barn iväg till mina föräldrar. Vi och mammma var ute och gick en sväng i skogen med två av hennes fyra katter. Fästinginvasion! Det var massor med fästingar överallt. De kröp på oss och i katternas päls. Det blev till att syna sig själv ordentligt efter duschen igår kväll.
Nej, denna veckan blir hård. Jag jobbar fyra långa pass! På Kristians semester som börjar på måndag så har jag dock bara nio pass. Rätt lagom. Visst hade jag velat vara helt ledig med Krille och barnen, men jag är ändå så tacksam att jag har detta jobb på sommaren nu när jag pluggar!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....