fredag 30 juli 2010

Hårklippning

I dag öser regnet ner.....
Har jobbat i natt så det hade ju varit skönt med en sväng till sjön, men ack, det gick inte.
Jag har istället klippt alla barnen. Skönt så länge barnen går med på det, det kommer väl snart en tid när alla vill gå till frissan i stället, men jag passar på att klippa dem så länge jag får. Jag har en kanonfin frisörsax, så det är bara att klippa på! Varje gång jag klipper barnen så tjoar de om att jag inte får klippa dem i öronen. Jag råkade nämligen klippa Gabriel i örat en gång, och det glömmer de inte. Jag brukar säga till dem att de ska sitta still så jag inte klipper dem. Barnen tar detta som ett hot, men i själva verket så menar jag att jag kan råka klippa dem i örat om de inte sitter still! Men de tolkar det som de själva vill!
Idag blir det även till att dammsuga och baka bröd. Kanske tur att det finns regniga dagar också.
Hm.....vad ska man ha för gott till middag idag? Har någon ett förslag? Kul att laga mat, men alltid lika tråkigt att försöka komma på något.
Nu är snart semestern slut för denna gång, men det går ju så fort till nästa (sa optimisten). Men jag tycker faktiskt inte det är längesedan det var semester sist!
I morgon ska vi fira min mamma som fyllde år i går. Vi fick skjuta på kalaset eftersom jag jobbade igår, men det går ju bra. Isolde har grymma bekymmer idag med vad hon ska ha för kläder på sig på Mormors kalas. Vilka bekymmer denna fem - åring har!
Nej, nu har Krille åkt till stan med två barn, jag har bara fyra kvar. Nej, vi har inte fått tillökning, det är bara Hannes som har en kompis här! Nu ska jag passa på att göra lite nytta. Ska börja med att dammsuga upp hår efter klippningarna. Jon tyckte vi skulle sälja håret och bli rika, men jag tror inte det. Fast det blir ju otroliga mängder efter fem barn. Gabriel har mer hår på huvudet än vad resten av familjen har tillsammans.
Må väl

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....