söndag 25 juli 2010

Ösregn...

Blä! Idag ösregnar det, jag har ju en solbränna att tänka på, hur ska det gå med den?
Jag passar i alla fall på att städa barnens garderober. Massor med urväxta plagg! Får nog köpa en massa nytt i höst ser det ut som. Nästan alla trillingarnas byxor och jeans är lappade på knäna..pust...
Jag ska passa på och ta Isoldes garderob innan hon kommer hem. Hon är och leker med en kompis och det är bäst att rensa när hon inte är hemma, hon vill nämligen spara ALLT!

Hannes och Elon, även kallad "Lillen".

Isolde och Elon, allra bästa vänner

Skånes historia

Idag var inte vädret så tilltalande. Vi började leta på nätet efter en inomhus aktivitet och bestämde oss för Regionmuseet i Kristianstad.
Så otroligt fint museum måste jag säga. Jag var på museet för många år sedan och i arkivet våren 2008, så det var längesedan jag strosade runt bland alla föremål. Det började med Skånes historia och sedan med Kristianstads. En sak som var bra var att de visade en film från Kristianstad på 50 - 60 talet. Mycket bra! Jag kallade på min son Filip och sa till han att så här såg det ut när Mormor var liten. Filip tror nämligen på allvar att bilen inte var uppfunnen när jag var liten på 70 - 80 talet!
En annan sak som också var otroligt skoj var filmmuseet! För er alla som inte besökt detta museum kan jag rekommendera det varmt! Det var intressant och skoj både för oss vuxna och för barnen! Nere i receptionen hade de fina saker att sälja bland annat en bok med bilder från Hästveda på 30 talet. Isolde hittade en så vacker virkad hatt som satt jättebra på henne! Jag kollade lite på hatten och hade bestämt mig för att köpa den till henne när jag tittade närmare på formen, det var ingen hatt utan en musvärmare (en sådan som man sätter på cykelsadeln)!!! Hoppas ingen i receptionen såg när Isolde hade den på huvudet.......De hade även en utställning med filmaffischer från Bollywood!
Ta er dit mina vänner, ni lär inte bli besvikna (och det var gratis inträde)!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....