lördag 15 januari 2011

Är det rätt?

I dag för åtta år sedan kom trillingarna till världen vid 05.30 tiden på morgonen. Tänk vad tiden går........
Tre små killar som är så olika varandra, men ändå så lika. Det är för dem både roligt och ibland mindre roligt att vara trilling. Mindre roligt är att alltid bli dragen över samma kam. Hittar en på bus så får ofta alla skulden för det - tråkigt. Positivt är tryggheten de har med varandra. I bland slåss de så tussarna ryker, men aldrig så allvarligt så de skadar varandra, det finns ett stopp mellan dem.
Det kommer nog alltid att finnas ett band mellan dem, trots att jag tänker att de inte är mer syskon än vad Jon och Isolde är, de föddes samma dag, men de hade varsin moderkaka.
Det finns inga regelböcker och inget facit. Vi har gett dem varsitt rum för att de ska känna att de är egna individer som har rätt att stänga inne sig och bara vara själv. Är det rätt, eller fel? Jag tror det är rätt.
De har olika kläder och olika skor. De delar ibland underkläder dvs jag lägger rena kalsonger och strumpor i den låda som börjar bli tom, men de delar aldrig kläder, var och en har sin garderob, med olika kläder - det tycker jag är viktigt.
De sov inte heller ihop som bebisar. Jag delade på dem direkt. De sov i varsin säng bredvid varandra, men inte ihop. Är det rätt? - Det tror jag.
Det finns inga regler och det finns inget som är rätt eller fel. Det som är bra för en person är kanske inte rätt för en annan - samma sak med trillingar.

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....