lördag 13 november 2010

Blä för affärer

Lördag, vad skönt!
Har tillbringat hela veckan i två arkiv, jobbigt men otroligt skoj och mycket lärorikt. Jag har läst Norra Skåne från 1963 - 1973. Lite svårt att hålla sig till det jag letade efter, såg så mycket annat intressant! Nu har jag i alla fall mitt största primärmaterial och ska bara göra en eller två intervjuer. Sedan börjar den stora analysen.
I natt satt jag uppe till 01.00 och skrev en tenta. Jag skulle egentligen inte göra denna tenta, hade redan fått G, men tänkte att jag kunde lämna in skriftligt också så har jag chans på VG. Visserligen så har jag satt gränsen på G nu när jag läser historia III specialisering på avancerad nivå, men visst har man chans på ett VG så är det ju en fjäder i hatten!
I dag har jag, Isolde och Jon varit i Kristianstad och handlat. Trillingarna var på barnkalas i bowlinghallen i Hässleholm. Krille hade en skön dag hemma alldeles själv!
Vi var på Rusta, ÖB, Maxi och Willys. När vi var klara så undrade Jon om vi inte skulle till fler affärer. Herregud, jag ville hem! Jag är inte särskilt road av affärer. Usch, mycket folk, varmt och en massa köphysteri! Inte min grej.
Nu har vi ätit en god middag som Krille tillagat, kycklingfile med hasselbackspotatis - det var mumma för själen.
Nej, nu ska jag gå ut och natta mina höns, ankor och gäss!
Må väl alla!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....