torsdag 16 september 2010

Kålpudding och stöld




I dag har det varit en alldeles vanlig dag, som någon sa....Ja, jag har då alltså pluggat. Har läst och läst inför tentan och även förberett mig inför redovisningen på måndag som ska handla om historiedidaktik och genus + historiedidaktik och etnicitet. Jag har hittat en c - uppsats om genusproblem i historieundervisningen. Det stämmer faktiskt som uppsatsen visar - kvinnor är inte representerade i historien mer än som drottningar, prinsessor eller politiker. Hur kan det vara så? Jo, det är det storslagna männen och kungarna som drog ut i krig, det är de som det skrivs om, det stämmer ju faktiskt! Men kvinnorna har ju haft lika stor betydelse som männen. När männen drog ut i krig så blev kvinnorna dubbelarbetande. De skulle ta han dom sina vanliga sysslor såsom hushållsbestyr och barnpassning, men även ta hand om männens bestyr. Nej, jämställdheten är ett stort problem, både i historien och i dagens samhälle. Kommer vi någonsin att vara jämställda?
Jo, kålpudding var det ju. Vi hade det till middag i går. Jag och Krille åt kålpudding och barnen fick biffar. Det blev kålpudding över, men knappt några biffar. Beslutade mig idag för att göra lite fiskpinnar till barnen. Jag lade dem på stekjärnet och kom sedan på att jag behövde kolla upp en sak...som tydligen tog längre tid än jag hade tänkt. När jag kom in i köket så rök det som bara den. Jag kastade fiskpinnarna och öppnade altandörren för att vädra. Larmet hade dock redan nått larmfirman som ringde och frågade om det brann!
Stölden då? Jo, min kära dotter hade än en gång stulit min kamera och fotograferat värdefulla motiv, se själv! Hon är faktasikt väldigt duktig, eller hur?

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....