lördag 1 maj 2010

1:maj

Då var det maj månad - snart sommar, längtar efter lediga varma dagar...ligga vid sjön eller havet och bara slappa, ja , slappa och slappa, det blir mest till att räkna till fem, var är alla fem barnen? Vilka badar och vilka är på land? Brukar dock gå bra, de är duktiga!
Valborgsfirandet gick bra, var hos mina föräldrar, har blivit en tradition sedan vi fick barn. Åt oerhört god smörgåstårta som min pappa gjort! Efter maten skulle alla iväg till majbålet nere vid sjön. Fick dock gå därifrån rätt snabbt, det blåste så mycket från sjön, så vi fick massor med rök och glöder på oss.
Såg dock fint fyrverkeri när vi gick hem. Väl hemma igen hos mina föräldrar åt vi enligt tradition kokt korv med bröd! Sedan var vi alla trötta efter en lång arbetsvecka. Vi hade min brors son Simon med oss hem. Bäddade ner alla sex barnen när vi kom hem....
Jag och Krille satte oss i soffan och tittade på en film. Jättetrötta och ordentligt mätta gick vi och lade oss. Jag började läsa en bok om Västeuropas sociala historia 1450-1720, fick sluta efter ett par timmar, ögonen ville inte bli uppe.
Sov till klockan 10.00 idag, skönt. I dag blir det till att stryka tvätt och baka thekakor, ska bli skönt med en ledig dag. Ska lägga lite kotletter i marinad, för i kväll ska det grillas.
I morgon ska vi till kyrkan, Isolde ska få sin femårsbibel och lite senare drar jag upp till Osby för att jobba natt, man har inget att klaga på!

Älskade sessa

Älskade sessa

Våar ankor, gäss och höns

Våar ankor, gäss och höns
Solen skiner på våra fjäderbeklädda vänner

Gabriel bär på lille Elon katten.....

Gabriel bär på lille Elon katten.....